Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

OM eist 40 maanden cel tegen Ossenaar die schoonzus (12) misbruikte

DEN BOSCH/OSS - Een 34-jarige Ossenaar misbruikte in oktober 2015 de 12-jarige zus van zijn vrouw tweemaal in zijn woning. Officier van justitie G. Burgers eiste vrijdagmorgen bij de rechtbank in Den Bosch een celstraf van veertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Na het uitzitten van zijn straf zou de man bovendien onder toezicht van de reclassering moeten komen staan.

Het slachtoffer vertelde in een verklaring dat ze doodsbang was voor de man. Ze had gezien dat haar zus en hun kinderen regelmatig blauwe plekken hadden. Ze vreesde dat de man haar in elkaar zou slaan als ze niet met hem meeging. Ze vertelde haar oudere zus uiteindelijk over het misbruik; deze vrouw schakelde de hulpverlening in.

Geen dwang
De verdachte stelde dat er van 'dwang' geen sprake was. Het meisje 'accepteerde' de seksuele handelingen volgens hem. Volgens het OM deed dat er niet toe; ontucht met een basisschoolmeisje van twaalf is altijd strafbaar. De advocaat van de Ossenaar pleitte voor het opleggen van een werkstraf. Zij vreesde dat de verblijfsvergunning van de man in 2017 niet zou worden verlengd bij een zware veroordeling. De man is in 2012 als vluchteling uit Birma naar Nederland gekomen.

Oss, Uden e.o.