Volledig scherm
Willy Selten met zijn adviseur Frank Peters bij het College voor Beroep van het Bedrijfsleven in Den Haag. © Martijn Beekman/ANP

OM: 'Late' aanhouding Selten is strategie

OSS - Dat de Osse vleeshandelaar Willy Selten ondanks de verdenkingen in het paardenvleesschandaal niet eerder is aangehouden, heeft te maken met de onderzoeksstrategie.

Dat stelt een woordvoerster van het Functioneel Parket in Den Haag. "Het is een tijdrovende klus om alle administratie te onderzoeken. Men heeft ervoor gekozen zich voor de verhoren goed voor te bereiden in plaats van steeds delen informatie voor te leggen." Willy Selten mag nu maximaal drie dagen worden vastgehouden, daarna wordt hij voorgeleid aan de rechter commissaris.

Willy Selten meldde zich donderdag voor verhoor bij de opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in Zwolle en werd aangehouden. Het OM wil met de aanhouding duiding geven aan de ernst van de zaak, stelt zij.

In de strafzaak zal Willy Selten zich overigens niet laten bijstaan door een advocaat, zegt zijn juridisch adviseur Frank Peters. "Hij meent zichzelf het best te kunnen verdedigen, omdat hij niets fout heeft gedaan." Wel laat hij zich adviseren.

bd.nl/willyselten

Oss, Uden e.o.