Volledig scherm
Rond het oude gemeentehuis van Lith komen meer parkeervakken. © Maarten van de Rakt

Ombouw oude gemeentehuis van Lith schiet lekker op

LITH - Een rijtje bomen, een bloemenperk en heggen moesten er helaas aan geloven. De omgeving van het oude gemeentehuis in Lith wordt flink opgekalefaterd.

Het voormalige gemeentehuis gaat uiteindelijk op in de nieuwe multifunctionele accommodatie, waarin onder meer de gebruikers van dorpshuis de Hoeve, de bieb en basisschool onderdak krijgen. De verbouwing nadert zijn einde. Volgens de planning is deze half oktober klaar. Het is de bedoeling dat de kinderen en leerkrachten na de herfstvakantie erin kunnen.

Volledig scherm
De nieuwe entree van de mfa in Lith, links van het oude gemeentehuis. © Maarten van de Rakt

Daarop gaan de stratenmakers niet zitten wachten. Momenteel wordt hard gewerkt aan het Marktplein rond het oude gemeentehuis. De bestrating geeft het pand een nieuwe prominente omlijsting. Er komen meer parkeervakken, met name aan de kant van de bibliotheek. Aan de zijkant verschijnt een ‘kiss en ride’-zone voor ouders die kinderen wegbrengen.

,,Als alle werkzaamheden klaar zijn, slopen we het gemeenschapshuis De Hoeve aan de Pastoor van Hapertstraat'', meldt een woordvoerder van de gemeente Oss. Daar komen woningen. De gemeente denkt aan een appartementengebouw, patiowoningen of rijwoningen of een combinatie. De gedachten gaan uit naar maximaal drie bouwlagen, in ieder geval zogeheten nultredenwoningen, goed toegankelijk voor de oudere doelgroep.

Volledig scherm
Een dikke zwarte band omlijst het oude gemeentehuis. © Maarten van de Rakt