Volledig scherm
Op de ingelaste informatiebijeenkomst over het molenpark kwamen zo'n 200 kritische bezoekers af. © Paul Driessen/BD

Omwonenden tegen komst windmolenpark Oss

OSS - Veel inwoners van Berghem en Haren zijn tegen een windmolenpark ten noorden van bedrijventerreinen De Geer en Elzenburg in Oss. Nooit eerder maakten ze dat zó duidelijk als dinsdagavond in gemeenschapshuis De Berchplaets in Berghem. Daar zaten zo'n 200 kritische bezoekers bij een ingelaste informatiebijeenkomst over het molenpark. De gemeente merkte dat het verzet toeneemt en wilde daar met bezwaarmakers over praten

Met protestborden, rode kaarten, kritische vragen en applaus lieten aanwezigen duidelijk blijken dat zij geen heil zien in windmolens op deze locatie. In de zaal zaten vooral mensen uit Berghem en Haren die vrezen voor overlast van geluid en schaduw, die somber zijn over de mogelijke gevolgen voor flora en fauna, en die de hoge palen geen porem vinden.

In de zaal zaten ook gemeenteraadsleden die op 14 juli besluiten of Oss meer procedures en onderzoeken opstart voor een windpark op deze plek. Pas als die zijn afgerond, naar verwachting over twee jaar, volgt een definitief ja of nee. Voor de kritische omwonenden hoeft het zolang niet te duren. Die zeggen nu al 'nee'.

Oss, Uden e.o.