Volledig scherm
© Paul Driessen

Onderzoek gemeente Oss naar fietsen in het centrum onder vuur

OSS - Fietsen in het centrum blijft de gemoederen in Oss bezig houden. Onderzoek van de gemeente werd donderdagavond kritisch onder de loep genomen.

Het bureau Megaborn deed in opdracht van de gemeente onderzoek naar de proef met fietsen in de binnenstad. De conclusie: er zijn geen grote bezwaren tegen doorgaan. Wethouder Gé Wagemakers liet eerder weten achter het voortzetten van de proef te staan. Hij was erg kritisch over een onderzoek van de plaatselijke PvdA, waarin geconcludeerd wordt dat de meerderheid van de Ossenaren tegen fietsen in de binnenstad is. Die studie zou gebaseerd zijn op een suggestieve vraagstelling.

Tegenstanders
Donderdag was het de beurt aan tegenstanders van het fietsen om te schieten op het onderzoek van Megaborn. Waarom was er alleen op zaterdagen gemeten? Waarom waren alleen mensen die in het centrum kwamen ondervraagd en niet degenen die wegblijven vanwege fietsers? En waarom waren maar zo weinig mensen om hun mening gevraagd? ‘Een zwak rapportje, op een maandagavond even bedacht’, oordeelde een van de aanwezigen. Een commissie van de gemeenteraad vergadert op 2 juli over het vraagstuk.

Oss, Uden e.o.