Volledig scherm
De Eikenboomgaard op vrijdagavond. © Peter van Huijkelom

Onderzoek naar mogelijke verlenging kermis Oss

OSS - Namens de gemeente Oss voert de kermisorganisatie dit weekeinde samen met bureau Dynamic Concepts een breed onderzoek uit op de Osse kermis. Belangrijk daarin is de vraag of de kermis verlengd moet worden naar tien dagen. Het bureau ondervraagt in totaal 500 bezoekers, de organisatie doet onderzoek onder exploitanten, horeca en middenstand.

Al een aantal jaar komt het onderwerp verlengen aan bod. Drie jaar geleden was er een hittegolf. En de twee jaar erna had de kermis een buiig karakter. De horeca vroeg daarom om verlenging. Hoe komt het dat de kermis van tien dagen nog niet is ingevoerd? ,,Een kermis in de stad heeft altijd impact”, vertelt toekomstig kermismeester Sander Steinvoort. ,,Wij hebben een stadskermis, daarmee sluiten we de logistieke routes af en staan we bij panden waar winkels gevestigd zijn. Voor de winkeliers zorgt dat ervoor dat klanten wegblijven. Voor de kermis en de horeca kan een verlenging goed zijn, maar je moet ook kijken naar de middenstand.” Bovendien stond de gemeentelijke verordening tot en met dit jaar vast op zeven dagen.

Zevendaagse kermis
,,Ook volgend jaar wordt gewoon een zevendaagse kermis, omdat in november al de inschrijvingen starten voor 2017. Het heeft zijn tijd nodig om een verstandig besluit te maken”, aldus Steinvoort. Aan het eind van het jaar maakt de gemeente een beslissing over de kermis van 2018 naar aanleiding van het advies van het bureau en de antwoorden van exploitanten.

Een uitgebreide reportage is te lezen in het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving, van maandag 22 augustus.

Oss, Uden e.o.