Volledig scherm
© Thinkstock

Ongeloof over plan om grote skihal te bouwen in Oss

OSS - Geen seconde hoeft Koos Hendriks, directeur van SnowWorld in Landgraaf, na te denken over het prille plan voor een gigantische skihal in Oss. Van hem mag het direct door naar de al flinke stapel van luchtkastelen: „Over twee weken bestaan wij twintig jaar. Als alle plannen waarvan ik gehoord heb in die periode ook uitgevoerd waren, dan zouden we in Nederland nu van Groningen naar Maastricht kunnen skiën."

SnowWorld heeft twee flinke sneeuwbanen in Landgraaf en Zoetermeer. Daarnaast zijn er kleinere skihallen in Valkenswaard en Rucphen. En daarmee zit Nederland gewoon vol, aldus Hendriks: „Het is een heel kleine markt, verkijk je daar niet op. Slechts zeven procent van de Nederlanders skiet. Tegelijk is er geen land ter wereld met zoveel binnen- en buitenbanen. Alles wat daar bij komt, is vragen om problemen.”

Een baan bouwen is één, zegt Hendriks, lastiger wordt het om zo’n stroomvretende voorziening financieel draaiend te houden. Hij wijst op een reeks faillissementen in de branche.

Tilburg droomde eind vorige eeuw van de ‘Skiramide’. Dat plan voor een overdekte piste met daaronder een beurshal, een hotel en eventueel een golfbaan haalde wel de landelijke kwaliteitskranten, maar nooit de uitvoering.

Oss, Uden e.o.