Volledig scherm
PREMIUM
Annie van Wanrooij wandelt met haar schoonzus Ria richting C&A, maar moet haar route op dit punt wijzigen. © Rachelle Suppers

Ongelukkig geplaatste lantaarnpalen op trottoir Koornstraat schuiven op

Di 17 apr: Goed nieuws voor bestuurders van wandelwagens, rolstoelen en buggy’s met een tweeling: de twee lantaarnpalen aan de Koornstraat – overzijde van de Grote Kerk – worden verplaatst. Dat laat de gemeente Oss weten

Omdat de twee lantaarns haaks op een regenpijp staan, is de smalle stoep niet toegankelijk voor onder meer rolstoelen. Die moeten een stukje over de straat, want ook aan de overzijde kunnen zij niet over het voetpad, daar blokkeert de Grote Kerk namelijk de stoep. En die haal je natuurlijk niet zomaar weg.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn
  video

  Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn

  OSS - Nederlanders houden van koningin Máxima en we weten weer waarom. Op een dag van nationale rouw, te midden van ongeloof en naarstig onderzoek, toonde de koningin hoe sober verdriet kan zijn. Ogen die oprecht bezorgd stonden. Een kapsel dat een beetje in de war lag, zulke trivialiteiten doen er dan even niet toe. Alleen troost. Portret van een royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden majestueus kan zijn.
 2. Zo kwam Ossenaar Hans van M. tot zijn wanhoopsdaad: een reconstructie

  Zo kwam Ossenaar Hans van M. tot zijn wanhoops­daad: een reconstruc­tie

  BEMMEL/OSS - Woensdag 22 augustus 2018, 02.00 uur. Een daverende klap schudt Bemmel ruw wakker. Gillende sirenes verscheuren de nacht in het Betuwse dorpje. Een auto is dwars door de glazen pui van het gemeentehuis geramd en ontploft. Tussen de brokstukken in de geblakerde ontvangsthal vinden agenten en brandweerlieden het levenloze lichaam van Hans van M. De vrachtwagenchauffeur had zijn aanslag zorgvuldig gepland. Een reconstructie, mede op basis van zijn lange afscheidsbrief.

Oss, Uden e.o.