Volledig scherm
Werkzaamheden aan de Heesterseweg. © Peter van Huijkelom

Ongemak aanpak Heesterseweg Geffen beperkt tot negen dagen (kaartje)

GEFFEN/OSS - De langverwachte reconstructie van de Heesterseweg in Geffen is begonnen. Als eerste wordt het stuk tussen Bergstraat en Kraaijeven aangepakt.

Automobilisten worden met omleidingen de weg gewezen. De gemeente Oss heeft geprobeerd het ongemak tot een minimum te beperken. Dat resulteert in negen dagen dat de weg, de 'slagader' tussen Geffen en Oss, echt dicht is.

Verkeer vanuit Oss richting Geffen wordt via de Cereslaan naar de Rijksweg geleid, ten noorden (blauw op het kaartje hieronder) pal langs de snelweg A59. En omgekeerd: verkeer vanuit Geffen richting Oss volgt de pijlen (groene route) hélemaal naar Nuland om daar de snelweg op te draaien en af te slaan naar de Cereslaan. Dat heeft alles te maken met verkeersveiligheid.

Sluiproutes
Sluiproutes liggen voor de hand, onder meer via de Bosschebaan (roze route, onder wegrestaurant De Lucht) of via de Gement (oranje) een stukje de 'polder' in naar Oss.

De totale klus moet volgens de planning begin maart geklaard zijn.

Bekijk op het kaartje hieronder de afgesloten route (rood) en de alternatieven. Klik hier voor een grotere versie van het kaartje.

Oss, Uden e.o.