Volledig scherm
De Groene Engel in Oss. © Paul Driessen

Ongemerkt 3.796,20 euro aan fooi getipt bij Groene Engel in Oss: 'Dat was een duur wijntje'

OSS - Oeps. Iemand heeft zaterdag per ongeluk 3.800 euro gepind voor een wijntje van 3,80 euro bij de Groene Engel in Oss. ,,Nu valt de nieuwe wijn in de smaak, maar dit lijkt ons toch wat overdreven als fooi", laat het cultuurpodium weten. Er is nog niet bekend wie het bedrag mist. 

Diegene die straks zijn rekening bekijkt, zal hopelijk niet denken dat hij door de invloed van wijn een komma over het hoofd zag. Er wordt hard gezocht naar wie op het terras heeft gezeten, maar 'uit privacy overwegingen' mag dit niet via de rekening achterhaald worden. 

De buitengewone betaler moet er dus zelf achterkomen dat er een flink bedrag mist op de bankrekening. Het café vraagt op Facebook aan haar bezoekers 'om even je banksaldo te checken' en er een printscreen van te maken. Dan kan het bedrag worden teruggestort.

Hoe kan dit?

Vermoedelijk heeft het café, nadat het bedrag was ingevoerd op de pinautomaat, niet op de 'enter'-toets gedrukt. Daardoor is een deel van de pincode waarschijnlijk achter het bedrag terecht gekomen.