Volledig scherm
Lobke van der Sanden, theaterprogrammeur voor project Theater van de Stad. © Rachelle Suppers

Ongezien talent uit de stad Oss krijgt plekje op het podium

OSS - Ervoor zorgen dat het theater weer midden in de maatschappij staat. Dat is kort door de bocht de taak van nieuwe theaterprogrammeur Lobke van der Sanden. Namens theater De Lievekamp in Oss runt zij het project 'Theater van de Stad'.

De eerste vruchten van dit concept worden komende weekenden geplukt, met op 25 maart een optreden in de kleine theaterzaal Marag van de Berghemse muzikant Joost Ariëns. Op 31 maart is het de beurt aan de kleurrijke, zingende en dansende vlogger Manuel Eleonora. Het eerste resultaat van Theater van de Stad was afgelopen december te zien. Dat was de Sintshow van Mama's met een Missie. 

De komende tijd probeert Van der Sanden Oss' talent dat niet eerder op de bühne stond een podiumplekje te geven. ,,Het vrouwenkoor is hier een heel mooi voorbeeld van. Zij zingen liedjes gebaseerd op hun eigen levensverhalen. Het is een erg gemengd koor en ook meer dan een koor. Zo worden er in de repetitiepauzes ook belastingpapieren tevoorschijn getoverd door vrouwen die nieuw zijn in Nederland. Zij vragen andere koorleden dan om hulp. En dat is iets heel waardevols", aldus Van der Sanden. 

In totaal komen er zo'n twaalf producties aan die vallen onder de noemer 'Theater van de Stad'. Uiteindelijk hoopt Van der Sanden dit theaterseizoen op zo'n dertig producties. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement