'Onvermijdelijk dat VDG de regie overneemt in coalitievorming Oss'

VIDEOOSS - Nu er geen coalitie komt van SP en VDG, neemt die laatste partij de regie over in Oss. Onvermijdelijk, zegt BD-verslaggever Peter van Erp. ,,Want zonder VDG zijn de opties voor de SP zeer beperkt."

De socialisten hebben het politieke spel in de oppositie en tijdens de verkiezingen hard gespeeld. Dat maakt het niet eenvoudiger om nu tot een stabiele coalitie te komen. Van Erp: ,,Het woord dat steeds terugkomt in de gespreksverslagen van de informateur is 'vertrouwen'. Dat is er op dit moment niet tussen de SP en de andere partijen. En als dat er niet is, kan je ook niet samenwerken."

Volledig scherm
© Ruud Rogier Fotobureau

De lokalen willen graag met de huidige coalitie verder. Daarvoor is naast VDG, VVD en CDA nog wel een vierde partij nodig. Beter Oss, GroenLinks en D66 zijn daarvoor in de race. 

Handdoek in de ring

Informateur Bob Ruers meldde afgelopen woensdag dat de gesprekken tussen de SP en VDG over een nieuwe coalitie op niets zijn uitgelopen en wil woensdag komende woensdag met álle partijen om de tafel om hier hun oordeel over te krijgen. VDG 'betreurt het dat deze bijeenkomst pas woensdag kan plaatsvinden' en stelt meteen voor het initiatief tot collegevorming over te nemen. Dit tot teleurstelling van de SP. De socialisten willen de handdoek nog niet in de ring gooien.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.