Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Ook bedrijf Ossenaar krijgt straf na 'patroon wetsovertredingen'

VARIK/OSS - Het is op zijn zachtst gezegd geen beste week voor Berry van der Horst. Zelf kreeg de ondernemer uit Oss een werkstraf van240 uur werkstraf, omdat in een schuur van hem in Uden een hennepkwekerij gevestigd bleek. En de rechter in Arnhem oordeelt nu dat de provincie Gelderland zijn bouwbedrijf mocht uitsluiten bij een aanbesteding, omdat er een ‘patroon’ van wetsovertredingen zichtbaar was.

Weg opdracht van 4 miljoen euro. De uitspraak van de Arnhemse rechter over Van der Horst BV is hard. Het conflict met de provincie gaat over de vervanging van twee viaducten in de A348 (Arnhem-Dieren), inclusief onderhoud voor vijftien jaar.
​Van der Horst was aanvankelijk de gelukkige. Tot de provincie een opgevraagd advies van het landelijk integriteitsbureau Bibob binnenkreeg. Daarin stonden zeven wetsovertredingen, gepleegd door Van der Horst en dooronderaannemers. Daarbij gaat het om overtreding van milieuregels, van regels voor het afvoeren van asbest, van overtredingen vande Arbo-wet en van het vervalsen van reisbewijzen.

Oss, Uden e.o.