Volledig scherm
Mireille Hendriks uit Helmond volgt een speciaal trainingsprogramma voor q koorts patienten. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Ook Oss bekostigt beweegprogramma Q-koorts: 'Reïncarnatietherapie wel vergoed, maar dit niet'

OSS - Q-koortpatiënten die baat hebben bij een speciaal beweegprogramma hoeven van de gemeente Oss komend jaar niet op te draaien voor de kosten. Het gemeentebestuur stelt 6.000 euro beschikbaar om 20 patiënten aan het programma te kunnen laten deelnemen. ,,Eigenlijk ligt hier een taak voor de zorgverzekeraars, maar die hebben dit nog niet in hun pakket zitten. Reïncarnatietherapie wel, zag ik bij Zondag met Lubach op tv, maar dit niet." 

Wethouder Kees van Geffen wil met deze woorden maar aangeven dat hij het redelijk absurd vindt dat gemeenten zorgkosten gaan vergoeden. ,,Maar we willen niet dat de Q-koortspatiënten de dupe worden van deze situatie. Bovendien gaat het om een relatief klein bedrag. We gaan ervan uit dat de verzekeraars dit in de toekomst wel oppakken." 

Eerder besloten ook als de gemeenten Landerd en Bernheze om de kosten voor dit specifieke programma op zich te nemen. Tot op heden wordt het programma bekostigd door stichting Q-support, dat daarvoor budget ontvangt van het Rijk. Maar vanaf 2018 vervalt dit budget. Dat zou betekenen dat patiënten vanaf 1 januari zelf 150 euro op tafel moeten leggen om deel te nemen aan de lessen. De SP in Oss stelde hier bij monde van raadslid Marie-Thérèse Janssen al vragen over aan de wethouder. 

  1. Rechter over feest in Eikenboomgaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’
    PREMIUM

    Rechter over feest in Eikenboom­gaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’

    OSS – Het blijft tot volgende week onzeker of en hoe de Muziekboulevard in de Eikenboomgaard in Oss door mag gaan. Het straatfeest staat gepland op Hemelvaartsdag 10 mei, maar twee bewoners probeerden woensdag in de rechtbank een stokje te steken voor het evenement waar zij zo veel geluidsoverlast van ervaren. De organisatie achter het muziekfeest in de Eikenboomgaard smacht naar duidelijkheid en wees voorzieningenrechter J. Lie op de enorme belangen. Zij beloofde volgende week met haar uitspraak te komen.

Oss, Uden e.o.