Volledig scherm
Mireille Hendriks uit Helmond volgt een speciaal trainingsprogramma voor q koorts patienten. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Ook Oss bekostigt beweegprogramma Q-koorts: 'Reïncarnatietherapie wel vergoed, maar dit niet'

OSS - Q-koortpatiënten die baat hebben bij een speciaal beweegprogramma hoeven van de gemeente Oss komend jaar niet op te draaien voor de kosten. Het gemeentebestuur stelt 6.000 euro beschikbaar om 20 patiënten aan het programma te kunnen laten deelnemen. ,,Eigenlijk ligt hier een taak voor de zorgverzekeraars, maar die hebben dit nog niet in hun pakket zitten. Reïncarnatietherapie wel, zag ik bij Zondag met Lubach op tv, maar dit niet." 

Wethouder Kees van Geffen wil met deze woorden maar aangeven dat hij het redelijk absurd vindt dat gemeenten zorgkosten gaan vergoeden. ,,Maar we willen niet dat de Q-koortspatiënten de dupe worden van deze situatie. Bovendien gaat het om een relatief klein bedrag. We gaan ervan uit dat de verzekeraars dit in de toekomst wel oppakken." 

Eerder besloten ook als de gemeenten Landerd en Bernheze om de kosten voor dit specifieke programma op zich te nemen. Tot op heden wordt het programma bekostigd door stichting Q-support, dat daarvoor budget ontvangt van het Rijk. Maar vanaf 2018 vervalt dit budget. Dat zou betekenen dat patiënten vanaf 1 januari zelf 150 euro op tafel moeten leggen om deel te nemen aan de lessen. De SP in Oss stelde hier bij monde van raadslid Marie-Thérèse Janssen al vragen over aan de wethouder. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”