Volledig scherm
© Geert Piek/BD

Ook parochie Oijen moet fusie slikken

LITHOIJEN/OIJEN - De bisschop heeft officieel besloten: de parochiefusie gaat door, ondanks een fel tegenstribbelende Remigiusparochie in Lithoijen. Maar nu blijken ook de bestuursleden van de H. Servatiusparochie in Oijen het fusiedocument niet te hebben ondertekend.

De bisschop voegt per decreet de parochies uit de voormalige gemeente Lith samen met de Osse H. Hart tot de nieuwe Benedictusparochie. ,,We zijn een gezonde parochie. Maar ook in Oijen zullen we het steeds moeilijker krijgen om een eigen gemeenschap overeind te houden. Met die gedachte zijn we het proces ingestapt. We hebben het altijd gegooid op een verdergaande samenwerking. Dat wilden wij op een natuurlijke manier laten uitmonden in fusie. De bisschop bewandelt de omgekeerde weg", stelt vice-voorzitter Henri Arts van de Servatiusparochie.

,,We slikken het decreet omdat we zien dat schaalvergroting op termijn noodzakelijk is. We gaan de fusie ook niet bestrijden. Als parochianen dat willen, is dat hun goed recht. Daar staan wij niet achter."

Oss, Uden e.o.