Volledig scherm
© Thomas Segers

Ook tweede Osse Kwis groot succes

OSS - In de Lievekamp in Oss is zondagavond om 19.00 uur de Osse Kwis gestart. Het is de tweede keer dat de quiz gehouden wordt en het ziet er nu al naar uit dat er een traditie geboren is. Er doen 162 teams mee, in totaal zo'n 2500 deelnemers, al is dat volgens de organisatie moeilijk in te schatten.

Voorin de rij stonden deze avond vooral de fanatiekelingen, achteraan degenen die voor de gezelligheid meedoen. Marco Ultzen staat bijvoorbeeld rustig te wachten: "Fanatiek? Nee hoor. Vorig jaar waren we 43ste, daar willen we nu boven eindigen, dat is ons doel.”

Als om 19.00 uur de boekjes worden uitgedeeld, rennen sommigen de deur uit om zo snel mogelijk bij het team te zijn. Maar sommigen zijn slim. Daar staan twee deelnemers, envelop al opengescheurd, boekje opengeslagen. Ze maken foto’s van de vragen en sturen die direct door naar hun vrienden thuis. Dan hoef je dus helemaal niet te rennen. De antwoorden moeten tussen 23.00 uur en 00.00 ingeleverd worden. Om 21.30 uur vindt de geheime opdracht plaats.

Volledig scherm
In badkleding op de Burgwal © Lieke Mulder
Volledig scherm
Twee slimme deelnemers sturen snel foto's van de vragen door aan het team thuis. © Lieke Mulder

Oss, Uden e.o.