Volledig scherm
De eerste editie van Maashorst Op Díe Fiets. © Aida Jaber

Op Díe Fiets, een tocht over ongebruikelijke paden vanuit Herpen, Oss en Zeeland

HERPEN/SCHAIJK - De eerste deelnemer stond een kwartier voor de start van de eerste editie van Maashorst Op Díe Fiets al bij een van de drie startlocaties te trappelen om te mogen beginnen. ,,En de de rest van de dag liep het ook lekker”, zegt Thea van Leeuwen, die de routes van 30, 40 en 50 kilometer uitstippelde.

Zo fietsten ze door de paardenstallen van ruitersportcentrum De Drie Linden in Zeeland, de druivenranken van wijngaard De Kreitsberg in Zeeland, konden ze Wim en Joke Jans met hun border collie aan het werk zien met de Kempische Heideschapen, trapten ze door een bloemenweide bij de Schaijkse camping de Holenberg en mochten ze met de stalen ros een kijkje nemen in de koeienstal van familie Mommersteeg in Herpen.

Maar er was niet alleen veel te zien. Onderweg kwamen ook de smaakpapillen goed aan hun trekken met bijvoorbeeld een kopje huisgemaakt bouillon met kruiden uit eigen tuin bij De Pastorie in Zeeland, diverse soorten kruidenthee en tapenades bij De Uitstapjes Specialist (het informatiepunt van Maashorst Betrokken Ondernemers) en kleine pannenkoekjes bij De Pannenkoekenbakker in Zeeland (tevens ook een van de opstapplaatsen).

Volledig scherm
© Aida Jaber
Volledig scherm
Fietsen door een paardenstal. © Mirjam de Schutter

Oss, Uden e.o.