Volledig scherm
Jochem van Gelder en Nance Coolen presenteren de finaleavond van de Clubkas Campagne op 2 november op sportpark De Rusheuvel in Oss. © Rabobank Oss-Bernheze

Op eerste dag al 18.300 stemmen voor Clubkas Campagne Rabobank

OSS - De jaarlijkse Clubkas Campagne van de Rabobank Oss-Bernheze stevent al op de eerste dag af op een nieuw record. Maandag werden direct al 18.300 stemmen uitgebracht door leden van de bank. Naar rato van het aantal stemmen wordt een pot van 300.000 euro verdeeld over de deelnemende stichtingen en verenigingen. 

De campagne neemt jaarlijks grotere vormen aan, ziet ook Annemarie van Daalwijk van de bank. ,,Er doen dit jaar 603 clubs mee. Vorig jaar waren dat er nog 544." Toen werden iets meer dan 60.000 stemmen uitgebracht door 12.000 leden. "Iedere stem was goed voor een paar euro. Een makkelijke manier om de clubkas te spekken. Dat is ook precies waar deze campagne voor is bedoeld." 

Op maandag 23 oktober sluit het digitale stembureau. Op donderdag 2 november wordt tijdens de finaleavond op sportpark De Rusheuvel in Oss de uitslag bekend gemaakt. De Rabobank rekent dan op zo'n 1200 belangstellenden. De avond is exclusief voor leden van de verenigingen die deelnemen aan de campagne. Zij worden die avond ook nog getrakteerd op een regioquiz, gepresenteerd door Jochem van Gelder en Nance Coolen. 

De finaleavond is onderdeel van de 'week van de coöperatie', van 30 oktober tot en met 6 november op De Rusheuvel. Tijdens deze week zijn er allerlei activiteiten, workshops en optredens. Zo zijn Laura Verster en Jan Kooijman te gast in een lokale variant van College Tour en zingen Jan Keizer en Anny Schilder na afloop van een verhalenmiddag onder de titel 'Kroniek van Brabant'.