Volledig scherm
© Merel van de Glind

Op zoek naar de nieuwe Ronaldo in Lith

LITH – Ongeveer zestig voetballertjes in de leeftijd van zeven tot veertien jaar oud nemen deze week deel aan de voetbalschoolweek van de Fundacion Real Madrid in Lith. De week ging maandag van start.

,,Jullie krijgen een kijkje in de keuken van Real Madrid, hoe zij trainen en hoe met elkaar omgegaan wordt. Discipline, zelfs tijdens het samen eten.” Met duidelijke taal opende technisch coördinator Frencis Malawau de voetbalschoolweek van de Fundacion Real Madrid. Vier trainers van deze stichting zijn van maandag tot vrijdag in Lith op de voetbalvelden van NLC ’03. Talenten maken kans Ronaldo te treffen tijdens een training bij ‘De Koninklijke’.

Intensief
Nog even een kus voor mama en dan aan de bak, twee trainingen van twee uur per dag. ,,Ronaldo’s!”, klonk het na de drinkpauze. Koppen tellen en weer door. Van 09.30 tot 15.30 worden de kinderen begeleid door Nederlands sprekende trainers die de opleiding gehad hebben volgens de opleidingsfilosofie van Real Madrid. Die filosofie richt zich op techniek, kracht, samenspel, discipline en individuele ontwikkeling. ,,Kinderen willen altijd voetballen”, zegt Malawau. ,,Het plezier staat dus voorop!”

Volledig scherm
© Merel van de Glind
Volledig scherm
© Merel van de Glind

Oss, Uden e.o.