Volledig scherm
© Thinkstock

Opening Best Football Friends toernooi op de Talentencampus in Oss

OSS - De provincie Noord-Brabant en 27 gemeenten starten op woensdag 7 december met het project 'Best Football Friends. Op die dag wordt in Oss de officiële start gehouden van het voetbalproject voor dames.

Wethouder Kees van Geffen zal samen met de wethouders Sport van de 27 deelnemende gemeenten en gedeputeerde Henri Swinkels een convenant aangaan om met #BFF-toernooi van start te gaan. Tijdens de kick-off zullen bestuurders geïnformeerd worden over het sociaal-maatschappelijk belang van projecten als #BFF. Daarnaast zal er een online platform gelanceerd worden waarop meiden zich kunnen inschrijven om met vriendinnen deel te nemen aan het #BFF- toernooi bij hun in de buurt.

Het meidenteam van Oss’20 en Nooit Gedacht krijgen die dag gezamenlijk een training in het FC Oss stadion van Oranje-international Michelle Hendriks. Met #BFF worden meisjes tussen de tien en veertien jaar aangesproken om samen met hun beste vriendinnen te gaan voetballen en plezier te maken. De beste teams stromen door naar regio-finales.

Oss, Uden e.o.