Volledig scherm
© Thinkstock

Oppositie Oss eist opheldering over huishoudelijke hulp Pantein-Vivent

OSS - Onder aanvoering van de SP stelt de Osse oppositie 10 vragen over het faillissement van de huishoudelijke hulptak van zorgorganisatie Pantein-Vivent. De groep van SP, PvdA, D66, GroenLinks en Beter Oss eist voor donderdag 2 juli antwoorden, zodat die beschikbaar zijn voor de commissievergadering die avond.

De vragen volgen op het voortgangsrapport van curator Floris Dix. Die concludeert dat de halsstarrige houding van de gemeente Oss bijdroeg aan het faillissement van de huishoudelijke hulptak van Pantein-Vivent. Daardoor kwam de zorg in het gedrang van 6.000 mensen die hulp nodig hebben en raakten bijna 1.800 mensen hun baan kwijt. De helft zit nog thuis.

Zonder werk
De Osse oppositiefracties willen onder meer weten of het klopt dat nog ruim 880 mensen zonder werk zitten. Ook vragen de partijen zich af of Oss niet meer had kunnen doen voor de toch al kwetsbare mensen die kampen met ernstige ziektes als COPD, terminale kanker en hartziekten.

Antwoord
Oss streeft ernaar uiterlijk donderdag antwoord te geven op de vragen. Wethouder René Peters zal tijdens de vergadering donderdag ook mondelinge toelichting geven.

Lees meer nieuws over Pantein op bd.nl/pantein.