Volledig scherm
De dader van de aanslag op 't Berghje in Oss op camerabeelden. © Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht toont camerabeelden van dader aanslag café 't Berghje in Oss, exploitant beloont gouden tip

UPDATEOSS - Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond camerabeelden uitgezonden van de dader van de aanslag op café 't Berghje aan de Berghemseweg in Oss. Daar werd  op 15 augustus rond 00.45 uur de voorgevel vernield met een oorverdovend explosief dat er tegenaan was gegooid. De exploitant van het café Antoine van den Bergh looft 5.000 euro uit voor de gouden tip.

Op de beelden is de dader te zien, in witte camouflerende kleding. De man heeft een tenger postuur en draagt om precies te zijn een joggingpak, donkere handschoenen en een capuchon. De eigenaren van  ’t Berghje bleven ongedeerd slechts omdat de rolluiken hen beschermden. De explosie werd vastgelegd op bewakingsbeelden.

,,Gelukkig waren die rolluiken naar beneden want die hebben een flink deel van de enorme klap opgevangen. Het lijkt een hele gerichte aanslag op het café in Oss te zijn geweest", aldus presentatrice Anniko van Santen. ,,Maar wie doet nou zoiets?"

De politie is op zoek naar mensen die de dader in die nacht van 14 op 15 augustus aan het werk hebben gezien.  Op de camerabeelden is te zien dat een man eerst langs het pand loopt, tien minuten later vervolgens terugkomt, iets neerlegt en wegvlucht. Net buiten beeld legt hij het explosief neer. De dader vlucht weg via de Burgemeester van den Elzenlaan in Oss. Van Santen: ,,En voor iedereen uit Oss en omgeving even een herinnering: dit was de dag voor het begin van de kermis." 

Ook zijn er scooterrijders en automobilisten te zien op de beelden die de dader volgens de politie eigenlijk wel gezien moeten hebben. De politie wil graag met deze mensen in contact komen. ,,Zij weten wellicht of de dader alleen was of met iemand samen. Misschien had hij wel een auto, scooter of fiets klaarstaan in de buurt van het café. Getuigen hebben mogelijk belangrijke informatie."