Volledig scherm
De MaasdijkMarathon in juni van dit jaar. © Mari van Rossem

Organisatie MaasdijkMarathon past alsnog skateparcours bij Megen aan

MEGEN – De organisatie van de MaasdijkMarathon heeft op het allerlaatste moment alsnog besloten om een gevaarlijk stuk in de skateroute, nabij Megen, te schrappen en te vervangen door een deel van de Harensedijk dat vanaf Megen via Haren naar Dieden voert.

“Er zijn gisteravond nog skaters over de Rulstraat en Maasakkerstraat gereden. Ondanks het vegen van deze polderweggetjes was het echter te gevaarlijk om er grote groepen skaters overheen te sturen”, lichtte voorzitter Jasper van Wordragen donderdagavond toe.

Het was eerder al de de Schaats en Skeeler Club Oss (SCOSS) die met een negatief advies kwam en potentiële deelnemers afraadde om mee te rijden over de vernieuwde route. De extra uitgevoerde asfalteerwerkzaamheden en het straatvegen bleken onvoldoende om de veiligheid van de skaters te garanderen.

Op de alternatieve route, die 2 kilometer langer is dan het oorspronkelijke traject, zullen – zo verwacht de organisatie - de snelle en de wat langzamere skaters elkaar tegenkomen. “Maar dat lossen we op door ze op 2 weghelften te laten rijden”, aldus Jasper van Wordragen. Vanaf vrijdagochtend is de nieuwe route voor deelnemers terug te vinden op de website. De routes voor alle andere onderdelen blijven ongewijzigd.

Oss, Uden e.o.