Volledig scherm
Dirk Kurzweg. © Peter van Huijkelom

Oss betaalt bed voor doodzieke dakloze

OSS - „Iemand die doodziek is, laat je niet in zijn auto slapen”, verklaart CDA-wethouder René Peters het feit dat Dirk Kurzweg op kosten van de gemeente Oss in hotel de Naaldhof slaapt. Daar blijft hij tot zijn kamer in serviceflat Sterrebos klaar is.

Ook die betaalt de gemeente voor hem. Kurzweg (55) kwam begin september op straat te staan na een jarenlange strijd met de bank en de gemeente Oss, die hem een boete van 6.000 euro oplegde vanwege zijn illegale groene dak.

De in Duitsland geboren Ossenaar sliep na de uitzetting in zijn auto en op de bank bij vrienden. Eind september kreeg hij te horen dat hij mogelijk nog maar weken leeft. „Longkanker met uitzaaiingen.” Hij deed een beroep op de gemeente en die regelde voor hem een slaapplek.

'Ik zat niet fout'
Het is niet de eerste keer dat Oss hem wil helpen. Twee jaar geleden stelde wethouder René Peters voor dat Kurtzweg 16.000 euro zou lenen van de gemeente. 6.000 voor de boete, die hij uiteindelijk niet hoefde te betalen, en 10.000 euro voor een nieuw dak. Kurzweg weigerde het aanbod. „Ik zat niet fout", zegt hij zaterdag 8 oktober in een uitgebreid interview met het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving.

Oss, Uden e.o.