Volledig scherm
Camerabewaking in de Eikenboomgaard, met een vaste en mobiele camera. © Paul Driessen

Oss bewaakt Eikenboomgaard met camera's en hekken na schrappen kermisfeesten

OSS - Mobiele bewakingscamera's en hekken moeten voorkomen dat Ossenaren hun frustraties over het schrappen van de kermisfeesten botvieren op de woningen of bewoners in de Eikenboomgaard. 

De torens met elk twee camera's staan aan weerskanten van de Eikenboomgaard. Daar mag tijdens de kermis buiten op straat geen muziek worden gedraaid nadat twee bewoners afgelopen week naar de rechter stapten. Zij zijn de geluidsoverlast van de grote evenementen beu en vochten met succes de vergunning aan die de gemeente verleende voor de Osse kermisfeesten. 

De organisatie gelastte nog diezelfde avond de feesten af en ook door de Dolle Dinsdag van de kermis ging een streep. De horecazaken in de Eikenboomgaard maken er binnen wel een feest van. In de Peperstraat klinkt wel muziek op straat en ook bij café-zaal 't Berghje zou zaterdag en zondag een buitenpodium staan. Het is de vraag of die alternatieve kermisfeesten door mogen gaan, na de aanslag bij het café van afgelopen nacht.

Burgemeester Wobine Buijs en kermiswethouder Thijs van Kessel vieren vakantie. In hun afwezigheid is nu wethouder Kees van Geffen hoofdverantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Hij zat dinsdagmiddag in het gemeentehuis om tafel met de politie voor een zogenoemd veiligheidsoverleg. Eerder deze week wilde de gemeente nog niets zeggen over de maatregelen die ze zou nemen in de straat. Ook elders in de stad staan mobiele camera's om een oogje in het zeil te houden.

Volledig scherm
Mobiele camera bewaakt Eikenboomgaard in Oss. © Paul Driessen
Volledig scherm
Dranghekken voor de woningen in de Eikenboomgaard. © Paul Driessen