Volledig scherm
De Animar die een lijndienst op Rotterdam verzorgt, aan de kade bij OOC Terminals in Oss. © Eric Nooijen

Oss fungeert als schakel tussen zee en Europese binnenland

OSS - De Osse haven blaast zijn partijtje mee in een Europees distributienetwerk. De haven is een schakel tussen zee en het Europese binnenland. Voor overslagbedrijf OOC Terminals is een sleutelrol weggelegd.

Als binnenlandse haven heeft Oss een speciale troef in handen: het spoor. Het afgelopen jaar heeft ProRail tien miljoen geïnvesteerd om het spoor naar de Elzenburg te optimaliseren. Zo komen treinen met stookolie of granen aan, die per schip of truck verdergaan.

Er zijn terminals voor bulk en containers. Een derde is in aantocht. Bedoeling is dat containers of hele trailers vanuit het schip rechtstreeks op een trein worden gezet. Eric Nooijen, directeur van OOC Terminals hoopt dat dit jaar nog gestart wordt met de bouw. Daarvoor ligt een bedrag van 3,7 miljoen van het ministerie op de plank.

Lees een uitgebreid verhaal over de Osse haven op dinsdag 16 augustus in het Brabants Dagblad, editie Oss.

  1. Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    MAREN-KESSEL - Iedereen droomt er stiekem van om een echte speelfilm te maken, maar het doen is een tweede. Het filmwereldje is onvoorspelbaar en het maken van een film is peperduur en arbeidsintensief. Met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen lukte het de Brabantse freelance filmregisseur Klaas van Eijkeren (42) om al twee avondvullende speelfilms van de grond te krijgen.

Oss, Uden e.o.