Volledig scherm
De decibellenmeter die in Haren werd gebruikt. © Mari van Rossem

Oss grijpt nauwelijks in bij carnavalsoptochten

OSS - Handhavers van de gemeente Oss bezochten tijdens de carnaval zeven optochten maar deelden nergens geldboetes uit voor alcoholmisbruik. Ook namen ze geen geluidsinstallaties in beslag.

Burgemeester Wobine Buijs waarschuwde carnavalsgroepen vooraf dat de gemeente dit jaar strenger zou controleren op herriewagens en alcoholmisbruik. De handhavers voegden de daad bij het woord tijdens optochten in Haren, Megen, Oss, Oijen, Deursen-Dennenburg, Berghem en Ravenstein.

Dat de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) geen boetes uitdeelden, wil niet zeggen dat ze helemaal niet in actie kwamen. In Knorrepottenrijk Haren bijvoorbeeld ondersteunden de handhavers de plaatselijke optochtcommissie toen die twee carnavalswagens uit de stoet haalde wegens alcoholgebruik en te luide muziek.

Oordeel

Een woordvoerster kan nu nog niet zeggen of de gemeente volgend jaar weer gaat controleren. ,,Wij willen eerst evalueren met alle partijen voordat wij een definitief oordeel geven. Wij willen ook weten hoe organisaties de controles hebben ervaren."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement