Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Oss heeft meer geld over voor noodlijdende brandweer

OSS - De noodlijdende brandweer in veiligheidsregio Brabant-Noord kan rekenen op een hogere bijdrage van de gemeente Oss. Het college van B en W kan leven met de gevraagde extra bijdrage van 4,06 euro per inwoner. Dat komt voor Oss neer op een verhoging van 369.358 euro. Die gaat vanaf volgend jaar in.

Begin dit jaar luidde de brandweer in veiligheidsregio Brabant-Noord de noodklok. Door stijgende kosten en wegvallende inkomsten kan de dienst niet langer op alle fronten naar behoren werken. Burgemeester van Den Bosch Jack Mikkers schreef als voorzitter van de veiligheidsregio een brief aan de 17 aangesloten gemeenten. 

'Goed verhaal'

Waar Osse burgemeester Wobine Buijs twee jaar geleden nog ageerde tegen een geplande verhoging van vier ton, kan ze leven met de nieuwe extra bijdrage. ,,We hebben gezegd: kom met een goed verhaal. Dat ligt er nu. De kaders die ons zijn voorgelegd zijn dermate dat we niet met het besluit willen wachten", verklaart Buijs het voorstel aan de gemeenteraad om in te stemmen met de verhoging. 

De gemeente Oss betaalt de afgelopen jaren steeds meer voor de veiligheidsregio. In 2016 was dat 4.119.008 euro, in 2017 4.322.000 euro en dit jaar staat 4.572.000 euro opgenomen in de begroting. Dat bedrag gaat volgend jaar omhoog met de nieuwste verhoging.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement