Volledig scherm
De buitenplaats bij de noodopvang voor vluchtelingen in Oss. © Paul Driessen/BD

Oss kijkt naar tweede noodopvang voor vluchtelingen

OSS - De gemeente Oss bekijkt of ze op korte termijn een tweede noodopvang kan openen voor vluchtelingen. "Bij voorkeur in een bestaand gebouw", zei wethouder Gé Wagemakers donderdagavond tegen lokale politici. Ook wil Oss de noodopvang in het oude belastingkantoor met minimaal een jaar verlengen tot eind 2017. Door een extra noodopvang te openen heeft Oss meer tijd te werken aan een 'duurzame' opvang na 2017.

In het plan van aanpak om ruim 1100 vluchtelingen op te vangen in deze regio, dat vanochtend is aangeboden aan de commissaris van de koning, staat dat Bernheze en Oss samen 500 vluchtelingen op willen vangen. Waarom dan ook een tweede noodopvang in Oss, en niet in bijvoorbeeld Heesch of Nistelrode?

Creatieve oplossing
"Omdat we kijken naar bestaande gebouwen en de opties in Oss groter zijn", legde Wagemakers uit. De wethouder beloofde tevens te komen met een creatieve oplossing om snel meer statushouders te huisvesten. "We denken aan een collectieve huisvesting van statushouders, ook hier bij voorkeur in een bestaand gebouw."

Wagemakers beloofde zo snel mogelijk met concrete plannen en locaties te komen. "De tijdspanne is erg kort, het zal een hell of a job worden om het te doen. Daarom willen we ook zo snel mogelijk praten", zei hij de politici. Die praten op 9 juni in de gemeenteraad over de huisvestingsplannen.

Lees meer over de opvang van asielzoekers en de huisvesting van statushouders op bd.nl/vluchteling.

Oss, Uden e.o.