Volledig scherm
© CMJackOss/Twitter

Oss komt in actie voor sheddakencomplex

* UPDATE 10.00 uur * OSS - Met een heus bidbook zet de gemeente Oss het sheddakencomplex aan de Oostwal in de markt. Het is de bedoeling dat ondernemers toehappen op het project dat Oss afkort tot BOEF (Bergoss Ontwikkelmogelijkheden Evenementent Fabriek).

Buurtbewoners zijn dinsdagavond bijgepraat over het project. Het bidbook is nog niet helemaal klaar en verschijnt 20 oktober op de website van de gemeente Oss. Vanaf die dag kunnen ondernemers zich melden met hun ideeën.

Wethouder Gé Wagemakers, die spreekt over een 'goede bijeenkomst met omwonenden', stuurt aan op een definitieve invulling van de voormalige tapijtfabriek van Bergoss. "Het Berghkwartier is zo goed als af. Alleen de definitieve
herbestemming van het sheddakencomplex en de belangrijke extra verbinding met het centrum ontbreken nog. Het verbeteren van deze locatie verhoogt de aantrekkelijkheid van het hele centrum." Het sheddakencomplex staat 15 jaar leeg. Het wordt tijd dat er op korte termijn iets gebeurt aan het behoud, herstel en herbestemming van de fabrieksrestanten. "Voorwaarde is wel dat het project goed past binnen het Berghkwartier en bijdraagt aan de kwaliteit van het centrum en de cultuurbeleving van Oss. Ook moet het project verwijzen naar industriële geschiedenis", aldus projectleider Gé van Tiem.