Volledig scherm
© Stock.xchng

Oss laat dwangsom bewoning recreatiewoning Lithse Ham zitten

DEN HAAG/OSS – De gemeente Oss ziet af van de invordering van een dwangsom van 15.000 euro bij een Bossche recreant die volgens de gemeente vanaf 2008 illegaal in een recreatiewoning op de Lithse Ham heeft gewoond.

Die toezegging deed de Osse gemeentewoordvoerder woensdag tijdens een rechtszaak bij de Raad van State. De inwoonster van Den Bosch reageerde opgelucht op de toezegging.

Zij stapte in hoger beroep naar de Raad van State om van de dwangsom af te komen. Volgens de vrouw heeft zij nooit in de recreatiewoning op de Lithse Ham gewoond. Volgens haar heeft ze in het begin wel wat langer in de woning verbleven, maar dat was om te revalideren, zei de vrouw woensdag bij de Raad van State.

Recreatiewoning
Immers, ze heeft altijd in Den Bosch ingeschreven gestaan en heeft daar ook haar hoofdwoning. De gemeentewoordvoerder erkende dat de recreatiewoning sinds 2010 geen permanent bewoonde indruk meer maakt. Omdat het nu al zes jaar goed gaat ziet de gemeente af van invordering van de dwangsom. De gemeente wil evenwel niet af van het dwangsombesluit, dat ze als stok achter de deur ziet. Uitspraak volgt binnen enkele maanden.

Oss, Uden e.o.