Volledig scherm
Raad van State in Den Haag.

Oss legt sportschool terecht dwangsom voor geluidsoverlast op

OSS - De gemeente Oss eist terecht 4.000 euro aan dwangsommen op van de Berghemse sportschool Fitness4All aan de Koolzaadweg. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State.

De Berghemse sportschool Fitness4All kreeg van de gemeente twee dwangsommen aan de broek van elk 2.000 euro wegens geluidoverlast. Bewoners van de Landbouwweg schuin tegenover de sportschool hadden bij de gemeente klachten ingediend over zware basdreunen in de avond.

Volgens de Raad van State heeft de gemeente met een geluidonderzoek aangetoond dat de klachten terecht zijn. Fitness4All vindt de geluidrapportage van de gemeente echter niet deugen.

Kapot maken

De Raad van State wijst het bezwaar van de sportschool af. Sportschoolhouder Ivo 't Lam stapte in mei naar de Raad van State tegen de opgelegde dwangsommen. Hij zei tegen de rechter dat de gemeente Oss bezig is hem kapot te maken. Hij stelt niet te begrijpen waar de beweerde overtredingen vandaan komen.

De Raad van State heeft zijn hoger beroep op één punt gegrond verklaard, maar voor de hoogte van de dwangsom maakt dat niet uit. Wel krijgt 't Lam daardoor een kleine 3.000 euro aan proceskosten terug van Oss.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”