Volledig scherm
De dinsdagmarkt in Oss, vanuit de lucht gezien. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Oss maakt slagen met weekmarkt

OSS - De neuzen van winkeliers, horecabazen en marktkooplieden in het centrum van Oss wijzen steeds meer dezelfde kant op. Na jaren van vergeefse gesprekken lijkt de moeite binnenkort echt ergens toe te leiden. 

Een groep met vertegenwoordigers van al deze partijen werkt aan een voorstel om de dinsdag- en zaterdagmarkt te verbeteren. In juni hakt de gemeenteraad daar een knoop over door. Politici hoorden donderdagavond wat de groep van plan is om de tanende markt een zetje te geven en het centrum te versterken.

Flink op de schop

De dinsdagmarkt sluit in het voorstel veel beter aan op de winkels en horecazaken in de binnenstad van Oss. Veel van de kramen die nu op de Eikenboomgaard staan, schuiven op naar de Heuvel en Heuvelstraat. Ook moet de markt langer blijven staan. Om te beginnen tot 14.00 uur, later mogelijk zelfs tot 17.00 uur. 

Ook de zaterdagmarkt gaat flink op de schop in het voorstel. De vijf kramen op de Heuvel mogen daar nog hooguit twee jaar staan. Het is de bedoeling dat ze binnen die tijd verhuizen naar de Wal, waar de gemeente de parkeerplaats om wil bouwen tot multifunctioneel plein.