Volledig scherm
© Thinkstock

Oss onderzoekt alternatieve route fietssnelweg door Geffen

GEFFEN/OSS - Wellicht loopt de fietssnelweg F59 tussen Oss en Den Bosch straks toch niet dwars door het centrum van Geffen. De Osse wethouder Gé Wagemakers heeft toegezegd onderzoek te doen naar een alternatieve route.

Hij is daarover in gesprek met de dorpsraad van Geffen. Volgens de voorzitter daarvan, Hans Hoeben, is Wagemakers bereid te luisteren naar de ideeën van de raad, maar heeft hij ook aangegeven dat er weinig rek zit in het budget.

Hoeben denkt dat het voorkeursalternatief van de dorpsraad - noordelijk om Geffen heen - financieel moeilijk wordt. De raad heeft nog een alternatieve route voorgesteld, waarbij de drukke Dorpsstraat grotendeels wordt vermeden.

Het Osse college van B en W schrijft in antwoord op vragen van het Geffense raadslid Jolanda Schneider dat het uitgangspunt van de besprekingen is dat 'de route zoals die eerder is besproken en uitgewerkt gehandhaafd blijft'. Wel kijkt de gemeente of de alternatieven van de dorpsraad uitvoerbaar zijn en wat de knelpunten en extra kosten zijn.

Oss, Uden e.o.