Volledig scherm
© Thinkstock

Oss onderzoekt koppeling kringloopwinkel en milieustraat

OSS - De gemeente Oss onderzoekt een vergaande samenwerking tussen haar milieustraat en het zelfstandige kringloopbedrijf dat ernaast zit. Door de voorzieningen op de Maaskade aan elkaar te koppelen, komen meer afgedankte spullen in aanmerking voor hergebruik, is het idee. Dat moet de gemeente helpen bij het behalen van haar ambitieuze doelstellingen op afvalgebied.

De gemeentelijke milieustraat staat los van de buurman: stichting kringloopbedrijf. Ook de inname van goederen gebeurt apart, maar daar komt waarschijnlijk verandering in. Een voorstel daartoe is begin volgend jaar klaar. Door de inname van goederen te combineren, komen spullen die nu nog in een container op de milieustraat belanden, mogelijk in de kringloopwinkel terecht.

Zoals alle Nederlandse gemeenten probeert Oss restafvalvrij te zijn in 2030. De gemeente voert daarvoor al experimenten uit met het ophalen van herbruikbaar afval, zoals de plastic-containers met oranje deksel in Geffen. Ook het huidige onderzoek maakt deel uit van het halen van die doelstelling.

Oss, Uden e.o.