Volledig scherm
© ANP

Oss overweegt groepsverbod tegen jongeren die boa mishandelden

OSS - Burgemeester Wobine Buijs bereidt een gebieds- of groepsverbod voor om een eind te maken aan overlast van hangjongeren in de Schadewijk in Oss.

Dat zegt wijkregisseur Bert Vos, die sinds begin dit jaar voor de gemeente actief is om iets te doen aan de overlast. Buijs hakt komende week een knoop door over een verbod of een andere maatregel. ,,Wat we gaan doen hangt af van het onderzoek van de politie."

In de Schadewijk werd woensdagavond een toezichthouder van de gemeente geslagen. Die was samen met een andere boa rond het Cruyff Court aanwezig toen de situatie uit de hand liep. De toezichthouders deden aangifte. De politie onderzoekt de zaak maar hield nog niemand aan. Een van de belaagde boa's laat op Twitter weten dat ze zich niet zomaar laat ondersneeuwen.

Vuurwerk en kabaal
​De groep jongeren die de laatste maanden voor overlast zorgt in de Schadewijk is niet dezelfde als de club reljeugd die eind oktober huishield in het centrum. Deze jongeren van ongeveer 18 jaar zijn wat ouder. Ze gooien vuurwerk, maken kabaal en hangen op plekken waar ze niet zijn gewenst.

Het verbod is volgens Vos al langer in de maak. Hij sprak woensdagavond een stukje verderop in het wijkcentrum met betrokken partijen over 'positieve alternatieven voor negatief gedrag'. Vos houdt ondanks de mishandeling vertrouwen in zijn werkwijze die ook toekomstige generaties op het juiste pad moet houden. De wijkregisseur weet zich in elk geval gesteund door een tweet van wethouder Gé Wagemakers. ,,En toch moeten we doorgaan met het goede werk van onder andere Bert Vos in de Schadewijk."

Oss, Uden e.o.