Volledig scherm
PREMIUM
© Peter van Huijkelom

Oss' Pivot Park wil fors groeien, mede dankzij Brexit

OSS - Het Osse Pivot Park wil de komende jaren stevig doorgroeien. Onder meer door in te spelen op de komst van buitenlandse farmaceuten naar Nederland, als gevolg van de Brexit. Op drie verschillende plekken gaat het terrein waarschijnlijk op de schop.

Op het Pivot Park speuren meer dan vijftig grote en kleine bedrijven naar nieuwe manieren om allerhande ziektes aan te pakken. Ruim vijf jaar na de start zijn er 550 knappe koppen aan het werk. Dat aantal neemt snel toe. Dat zien ze niet alleen bij het Pivot Park, maar ook bij onderzoeksbureau Buck Consultants International. In hun jongste rapport steken de onderzoekers de loftrompet over de Osse campus. Het aantal werkplekken steeg er in de afgelopen vier jaar met 57 procent. De gemiddelde groei op andere campussen is 22 procent. Pivot Park kreeg deze week bovendien mooi nieuws vanuit de provincie. Gedeputeerde Staten willen namelijk vijf miljoen euro steken in een nieuw plan dat medische innovatie bevordert.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”