Volledig scherm
Koning Willem-Alexander was ook al eens welkom op het Pivot Park. Dat was bij de opening, inmiddels ruim vijf jaar geleden. © Peter van Huijkelom

Oss' Pivot Park zet deuren voor het eerst open voor buren

OSS - Omwonenden van het Osse Pivot Park zijn op dinsdag 2 oktober welkom op de campus. Voor de eerste keer wordt er een burendag gehouden. 

Het Pivot Park is een farmaceutische campus in het hart van Oss. In de gebouwen waar ooit de onderzoeksafdeling van MSD was gevestigd, wordt nu door zo'n vijftig jonge bedrijven gespeurd naar medicijnen tegen de meest uiteenlopende ziektes. Van Q-koorts tot kanker.

De campus is een behoorlijk afgesloten wereld. Lange tijd stonden er grote hekken uit de MSD-tijd om het Pivot Park. Ook nu die hekken weg zijn, loop je als buitenstaander niet zomaar het terrein op. Op 2 oktober is dat dus voor één keer anders. Nieuwsgierige buren en leden van de wijkraad Oss-Zuid zijn dan welkom voor een rondleiding over de campus én een presentatie van een handvol bedrijven. 

In de straten rondom het Pivot Park zijn afgelopen dagen zo'n honderd uitnodigingen voor de burendag in de bus gedaan. Geïnteresseerden moeten zich vóór zaterdag 15 september aanmelden via communications@pivotpark.com. Onder vermelding van adresgegevens, het aantal personen dat komt én de namen van die personen. De burendag duurt van 19.00 tot 20.30 uur. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”