Volledig scherm
© DG

Oss put moed uit uitspraak misbruik Wob

OSS – Burgemeester van Oss Wobine Buijs put moed uit een uitspraak die de Raad van State afgelopen week deed over misbruik van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Het oordeel richtte zich op een zaak in Valkenswaard, waar een vrouw de gemeente sinds 2013 bestookt met honderden Wob-verzoeken. Het college van B en W daar vond de hoogste bestuursrechter aan zijn zijde. Die oordeelde dat er sprake was van misbruik van recht.

Oss, dat sinds juni wordt bestookt met honderden Wob-verzoeken per maand door twee ontevreden lieden, stuurt het leeuwendeel van hun informatievragen onbeantwoord retour wegens misbruik van recht. Een juridische strijd dreigt voor Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stadsgezicht Oss krijgt nieuwe invulling

    Stadsge­zicht Oss krijgt nieuwe invulling

    OSS - Het Brabants Dagblad gaat vanaf volgende week maandag Stadsgezicht anders invullen. Wat blijft, is dat Stadsgezicht betrokken en zichtbaar is bij grote en kleine gebeurtenissen in de stad Oss en een interactief platform biedt op sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Wel zult u in de krant veranderingen opmerken. Stadsgezicht zal met grotere interviews en achtergrondproducties met grotere regelmaat blijven verschijnen, maar de columns op dinsdag en vrijdag verdwijnen.

Oss, Uden e.o.