Volledig scherm
© DG

Oss put moed uit uitspraak misbruik Wob

OSS – Burgemeester van Oss Wobine Buijs put moed uit een uitspraak die de Raad van State afgelopen week deed over misbruik van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Het oordeel richtte zich op een zaak in Valkenswaard, waar een vrouw de gemeente sinds 2013 bestookt met honderden Wob-verzoeken. Het college van B en W daar vond de hoogste bestuursrechter aan zijn zijde. Die oordeelde dat er sprake was van misbruik van recht.

Oss, dat sinds juni wordt bestookt met honderden Wob-verzoeken per maand door twee ontevreden lieden, stuurt het leeuwendeel van hun informatievragen onbeantwoord retour wegens misbruik van recht. Een juridische strijd dreigt voor Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”