Volledig scherm
© Brabants Dagblad

Oss schrijft 133.600 euro af op Groene Engel

OSS - De naadloze doorstart van het horecadeel van de Groene Engel kost de gemeente Oss 133.600 euro. Het is wat wethouder Frank den Brok betreft een investering die noodzakelijk is voor de cultuur en de stad. ,,De andere opties waren nog onaantrekkelijker."

Uitbater Solo & Duo had tot deze maand een huurschuld bij de gemeente opgebouwd van 160.000 euro. Ook de Belastingdienst en de bierbrouwer hadden grote vorderingen op het horecabedrijf. Na bijna een jaar onderhandelen stemden de partijen afgelopen week in met een crediteurenakkoord, waarbij vooral de gemeente en de bierbrouwer afzagen van het grootste deel van hun vorderingen. 

,,Het alternatief was geweest dat we een nieuwe gang naar de rechter maakten. De uitkomsten daarvan zijn ongewis. We hebben de twee vorige keren niet ons doel bereikt", schetst Den Brok. ,,Een andere optie was om het faillissement aan te vragen. Maar dan krijg je te maken met een curator en moet je maar afwachten met welke partij je daarna te maken krijgt als nieuwe horeca-exploitant." 

De gemeente was hoe dan ook veel geld verloren op dit dossier, meent den Brok. ,,Dit is in mijn ogen de beste oplossing voor het poppodium en voor de stad."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement