Volledig scherm
Mexican Surf is één van de drie bands met Osse roots die dit jaar deelneemt aan de Popronde. Zaterdag doet het reizende muziekfestival Oss aan. © Mexican Surf

Oss scoort goed bij nationale Popronde 2017

Do 16 nov: Reizend muziekfestival de Popronde doet zaterdag Oss aan. Maar Oss deed deze editie ook heel wat steden aan.

Het gaat goed met de Osse muziekbusiness. Vorig jaar wisten Robin Borneman en Rosemary & Garlic een plek te veroveren in de nationale Popronde. Dit jaar zijn er maar liefst drie acts die wortels in Oss hebben geselecteerd: FOES, The Ultraverse en Mexican Surf. Een unicum. Apetrots is bassist Stef Leijten dan ook dat zijn Mexican Surf – een verspreking van oorspronkelijke naam Max Can’t Surf – uit de 1100 aanmeldingen is gekozen. ,,De laatste jaren is het niet veel bands uit Oss gelukt”, stelt hij.

Inmiddels zitten hun optredens door het land er al bijna op, vandaag, donderdag, is de laatste in Breda. ,,Het was slopend, maar we hebben het ontzettend positief ervaren. We hebben bijna ieder weekend opgetreden. Het gekste optreden was nog wel in een bibliotheek in Tilburg. Iedereen zat op stoelen, terwijl er normaal gesproken wordt gecrowdsurfd”, vertelt Leijten die in het dagelijks leven nog gewoon een opleiding volgt tot tandartsassistent.

Rock Your Business: tips uit de muziekindustrie

Oss is zaterdag ook als één van de drie Nederlandse steden verkozen als muziekstad waar Rock Your Business plaatsvindt. Een samenwerking tussen de Muzikantendag, stichting GRAP en de Popronde. Vanaf 11.30 uur kunnen muzikanten zich inschrijven bij poppodium de Groene Engel om deel te nemen aan demospreekuren, flitscolleges en panels.

Wie zelf geen muziek maakt – of geen (verdere) ambities heeft in de muziekwereld – kan de hele zondag genieten van dertig muzikale hoogstandjes, verspreid over zestien locaties in Oss. Van La Colline tot de Lollipop en van een 3VOOR12-podium in museum Jan Cunen tot café De Machinist in de Spoorlaan. Het muziekfestival start om 13.30 uur met een optreden van Amber Gomaa in De Meester (Houtstraat) en wordt 00:45 uur afgesloten door het excentrieke Fata Boom in café de Lollipop. Het complete programma is te vinden op de website van de Popronde.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement