Volledig scherm
De kruising bij Museum Jan Cunen (linksboven) wordt een rotonde. © Gemeente Oss

Oss trekt Jan Cunen bij centrum met rotonde en meer ruimte voor groen en voetganger

OSS - Smallere rijbanen, bredere trottoirs, meer groen en een rotonde op de plek van een kruising met verkeerslichten. Dat zijn de uitgangspunten in het ontwerp voor de kruising bij Museum Jan Cunen en de aansluitende wegen. 

In het City Hotel aan de Raadhuislaan werden maandagavond de plannen uit de doeken gedaan aan buurtbewoners, ondernemers en andere belangstellenden. Wethouder Gé Wagemakers: ,,We maken de auto in dit deel van Oss minder belangrijk en geven meer ruimte aan verblijf en langzaam verkeer." 

Twee onderdelen springen in  het oog: de rotonde op de plek van de kruising en de oversteek van de fietsstraat ter hoogte van het gemeentehuis. Die fietsstraat krijgt straks voorrang op het verkeer op de Raadhuislaan. Dit riep bij enkele buurtbewoners de vrees voor ongelukken op. Een verkeerskundige gaf aan dat er daarom een knik in de weg komt, die auto's vaart doet minderen. 

De komst van de rotonde kan op algemene instemming rekenen. Verkeer kan door deze ingreep vanaf de Raadhuislaan gewoon linksaf de Molenstraat in rijden. Nu is dat nog verboden. Ze moeten in dat geval wel een soort stoep (inritconstructie) oprijden. De Molenstraat wordt vanaf de rotonde veel smaller en ademt nog meer dan de andere wegen de sfeer van een verblijfsgebied dat bij het centrum  hoort. 

Volledig scherm
De fietsstraat (Heschepad) krijgt straks voorrang op de Raadhuislaan. © Gemeente Oss
Volledig scherm
De Molenstraat wordt vanaf de rotonde richting centrum een stuk smaller. © Gemeente Oss
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”