Volledig scherm
De bouw van de nieuwe wijk Liesdaal gaat eindelijk beginnen. © Peter van Huijkelom

Oss verkoopt grond voor nieuwbouw Maren-Kessel

OSS/MAREN-KESSEL - De woningbouw op plan Liesdaal in Maren-Kessel komt steeds meer van de grond. Deze week maakte de gemeente Oss bekend dat ze een lap grond van 1.391 vierkante meter aan de Boerenzwaluw verkocht aan Reuvers Bouw en Ontwikkeling. Die koopt de zeven percelen voor 236.000 euro en krijgt van de gemeente 25.000 euro terug voor promotie van het project.

Van de zeven woningen zijn er inmiddels zes verkocht, waarvan vijf aan starters op de woningmarkt. De bouw van de huizen is al gestart en de beoogde oplevering is in mei volgend jaar. Reuvers leverde eerder al zeven woningen op in het project.

Zaterdag 22 oktober is er een open dag op deze wijk in aanbouw. Er zijn nog twee woningen in aanbouw op Liesdaal en in de huidige fase worden er nog eens dertien woningen op de markt gebracht, meldt de gemeente. ,,De verkoop in Liesdaal was erg moeilijk, maar er lijkt nu beweging in te komen." De vertraging had onder meer te maken met een zaak bij de Raad van State en het inzakken van de woningmarkt.

Oss, Uden e.o.