Volledig scherm
Gemeentehuis Oss © Still uit filmpje - YouTube

Oss vreest voor schadeclaims door ‘beerput’ Herpen

OSS - Beter Oss zet zwaar in om duidelijkheid te krijgen over een politiek beladen plan voor de westelijke entree van Herpen. Fractievoorzitter Joop van Orsouw dient donderdagavond bij de gemeenteraad een motie in waarin hij aandringt op een raadsenquête.

De politicus hoopt zo de onderste steen boven te krijgen in wat hij betitelt als het ‘fraudedossier van firma list en bedrog’. Het plan omvat onder meer de bouw van drie woningen bij caravanbedrijf Cor van den Oever en zes huizen achter het tankstation aan de Berghemseweg in Herpen.

Tonnen
Raadsleden zien dat laatste niet zitten en schieten het plan donderdagavond unaniem af. Voor Oss dreigen daardoor tonnen aan schadeclaims, omdat het dossier vol zit met oude afspraken. Het is een erfenis van de voormalige gemeente Ravenstein die wethouder Wagemakers liever niet had ontvangen.

Motie
De motie waarmee Beter Oss om opheldering vraagt, lijkt het ondanks steun van enkele oppositiepartijen (‘deze beerput mag wat D66 betreft open’) donderdagavond niet te redden. Vertegenwoordigers van de drie partijen die het in Oss voor het zeggen hebben, voelen weinig voor een raadsenquête.

Oss, Uden e.o.