Volledig scherm
Afvalcontainers die later werden uitgedeeld in de gemeente Oss. © Peter van Huijkelom

Oss wil grijze kliko nóg minder vaak laten legen

OSS - Het lijkt erop dat de grijze kliko vanaf september nog maar eens in de vier weken wordt leeggehaald in de gemeente Oss. Een eerdere versobering leidde begin 2015 tot een klachtenstroom over overvolle containers, maar wethouder Johan van der Schoot denkt dat de tijd rijp is voor een volgende stap. 

De vuilniswagen komt vanaf september juist vaker langs voor pmd-afval (plastic, blik en drinkpakken). Ondertussen start de gemeente een onderzoek naar de mogelijkheden van nascheiding. De politiek praat waarschijnlijk in mei over deze en andere voorstellen die het college van B en W doet en moet daar nog een besluit over nemen.

De maatregelen moeten ervoor zorgen dat Ossenaren hun afval beter scheiden. Ze gooien nu gemiddeld 196 kilo afval per jaar in de grijze kliko. Het streven is om daar binnen twee jaar 100 kilo vanaf te halen, om zo de verwerkingskosten te drukken en meer materiaal te recyclen. Eerdere maatregelen en proefprojecten hadden nog niet het gewenste effect, zegt de milieuwethouder. 

Container Geffen

De proef met de container voor pmd-afval in Geffen loopt op zijn eind, zegt hij. Als het aan hem ligt, verdwijnt de container met oranje klep vanaf september. Ook wil de bestuurder proefdraaien met containers voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) bij wooncomplexen waar nu vaak alles in één bak verdwijnt. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement