Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Oss wil volle kracht vooruit met windmolenpark in polder

OSS - Een ruime meerderheid in de Osse gemeenteraad wil snel verder met de planontwikkeling voor een grootschalig windmolenpark in de Lithse, Geffense en Rosmalense polder. De SP lag gisteravond zwaar onder vuur van alle andere partijen met een voorstel om pas op de plaats te maken.

SP-raadslid Adri Geerts beleefde een zware avond. Zijn oproep om een moment van bezinning in te lassen en voorlopig geen besluit te nemen over een budget van 100.000 euro voor een verdere verkenning van de mogelijkheden voor een grootschalig windpark in de polder stuitte op een muur van onbegrip. ,,Wij willen eerst helder hebben hoe de inwoners van de kernen kunnen mee profiteren van dit project. Zij kijken straks tegen deze hoge windmolens aan. Om eventuele weerstand bij voorbaat weg te nemen moeten we ze iets kunnen bieden."

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”