Volledig scherm
Bloemetjes rond de afvalcontainer naast de rotonde aan het Titus Brandsmaplein in Oss. © Paul Driessen

Oss zet bloemetjes in tegen dumpen van vuilniszakken

OSS - Trekken afvaldumpers zich iets aan van fleurige nepbloemen naast een vuilniscontainer? Dat is de vraag die de gemeente Oss de komende tijd beantwoord hoopt te krijgen door een koddige proef aan het Titus Brandsmaplein.

Meerdere Ossenaren worden al jaren gillend gek van stapels volle vuilniszakken náást de vuilniscontainer in hun buurt. De gemeente doet verwoede pogingen om dumpers aan te pakken, maar krijgt het probleem niet onder controle. De nieuwste oplossing is er een van kleurrijke aard: een lapje kunstgras met witte, oranje, roze en rode nepbloemen. 

'Hotspots'

,,We gaan er vanuit dat de zakken nu keurig in de container gaan in plaats van er naast. Zonde van de bloemen!", knipoogt de afvalploeg in een bericht op Twitter. De mat blijft voorlopig liggen aan het Titus Brandsmaplein, waar de gemeente het effect meet.

Daarna gaat de verplaatsbare mat naar andere 'hotspots' in Oss waar dumpers hun volle vuilniszakken naast de afvalbakken plempen. Vooral containers bij winkelcentrum De Ruwert, de Vierhoeksingel, Wolfskooi/Loovelt en de Thorbeckestraat zijn favoriete dumpplekken.

Volledig scherm
Bloemen aan het Titus Brandsmaplein. © Paul Driessen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement