Volledig scherm
De Waterdrager krijgt een prominentere plek op de rotonde in Oss. © Peter van Huijkelom

Oss zet meer rotondes vol met kunstwerken

OSS - Oss brengt zijn verleden letterlijk in beeld met kunstwerken op rotondes. Dat begint binnenkort aan de noordwestkant van de stad en breidt vanuit daar verder uit. Met een fietsroute toe.

Een miniatuurversie van de Osse watertoren siert binnenkort een van de rotondes aan de John F. Kennedybaan. Op een volgende rotonde krijgt het beeld de Waterdrager een prominentere plek, op een heuveltje.

Als het aan wethouder Johan van der Schoot ligt, gaan komende tijd meer Osse rotondes op de schop. Dat past in de wens van de gemeente om het eigen verleden meer en beter in beeld te brengen. De 32 rotondes die de gemeente Oss telt, lenen zich daar perfect voor, meent Van der Schoot. Het is nog onduidelijk hoeveel geld Oss over heeft voor de rotondekunst.

Fietstocht

Na de twee verkeerspleinen in wijk Mettegeupel pakt de gemeente nog meer rotondes aan. Samen vertellen die het verhaal van Oss, van prehistorie tot industrie. Bij elk van deze themarotondes komt een informatiebord te staan en worden stoelen of bankjes neergezet zodat recreanten er even bij kunnen gaan zitten. De gemeente wil de kunstwerken met elkaar verbinden door een fietstocht. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”