Volledig scherm
Vmbo-leerlingen in Oss luisteren en kijken naar staatssecretaris Jetta Klijnsma. © Maarten van den Hurk/BD

Oss zoekt gesprek met scholen en scholieren over sterke toename armoede

OSS - Sterker dan elders in het land groeit in Oss het aantal middelbare scholieren dat in armoede leeft. Dit blijkt uit onderzoek van de gemeente. Oss wil met de jeugd zelf en met scholen in gesprek over oplossingen.

Met een stijging van 27 procent in vijf jaar tijd scoort Oss flink boven de landelijke groei van 13 procent. Het gaat om minderjarige kinderen die opgroeien in huishoudens met een laag inkomen. Wethouder Kees van Geffen: ,,Daar maak ik me zorgen om. Want schulden en armoede overheersen soms zodanig dat het je niet meer lukt om vrij van geest te zijn, om je te kunnen ontwikkelen."

Van Geffen presenteerde het onderzoeksrapport maandagmiddag op vmbo-school Het Hooghuis locatie Stadion in Oss. Daar was staatssecretaris Jetta Klijnsma op bezoek. Zij heeft 100 miljoen euro per jaar extra ingezet voor het bestrijden van armoede onder kinderen. Van dat landelijke totaal gaat vier ton naar Oss.

De gemeente Oss wil een deel van het extra budget inzetten om meer jongeren en gezinnen met armoedeproblematiek te bereiken. Er komt onder andere een scholierencampagne met als boegbeeld Rapper Rico, een jonge Osse artiest die zelf armoede en ellende meegemaakt heeft.  

Oss, Uden e.o.