Volledig scherm
Burgemeester Wobine Buijs (gestreept vest) en vier wethouders werken aan een mozaïekregenboog. Organisatoren Alex van der Heijden en Elsbeth Fokker kijken in witte festivalpolo's toe. © Paul Driessen / BD

Osse bestuurders knutselen regenboog in elkaar voor Mozaïekfestival

OSS - Burgemeester Wobine Buijs en 4 wethouders begonnen hun dinsdag creatief. Voor hun wekelijkse vergadering bogen de bestuurders zich over kleine glazen steentjes waarmee ze een regenboog in elkaar knutselden. Het eindresultaat belandt samen met andere creaties tegen de gevel van restaurant Sirtaki in de Houtstraat. Dit alles in het kader van Mozaïekfestival Oss, dat van 18 september tot 30 oktober duurt.

Verschillende groepen uit alle kernen van de gemeente maken een stukje kunst voor tegen de gevel. ,,Veel mensen doen mee: huurders van Mooiland, vluchtelingen, schooljeugd, wijkraadsleden... Er is nog ruimte om een stukje muur te vullen", zegt organisator Alex van der Heijden, die tevens nog een creatief clubje zoekt in Maren-Kessel. Ook kunstenares Elsbeth Fokker zit in de organisatie en ziet tevreden toe hoe de burgemeester en de wethouders de stukjes regenboog leggen. ,,Je kunt met heel weinig techniek hele mooie dingen maken."

In de vergaderkamer is de sfeer vrolijk. ,,Welkom op de sociale werkplaats", knipoogt wethouder Gé Wagemakers. En als zijn collega Kees van Geffen te horen krijgt dat zijn bochtje niet past, reageert hij grappend: ,,Hé het is óns kunstwerk, het ontspringt uit ons creatieve brein." Organisator Van der Heijden bijt speels toe: ,,Ja, ik ken die Hèrpse mentaliteit. Je ziet wel: rechttoe rechtaan gaat jullie goed af, maar daarna..."

Oss, Uden e.o.